De Aangespannen Haflinger

"Voorop in beweging"

Voor Ruiters & Menners

 

 

 

 

Campagne nieuwe leden,

Beste leden, beste Haflingervrienden,
Ons bestuur vraagt jullie hulp en inzet ten behoeve van het navolgende. Het gebruik en de populariteit van het Haflingerpaard zijn de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Zowel in de sport, tijdens de dressuur- men- en springwedstrijden, als recreatief wordt de Haflinger steeds meer ingezet. Ook het fokken en de handel in het mooie Oostenrijkse paardje neemt toe. Wij als Haflinger eigenaren en gebruikers snappen dat als geen ander. Het paardje is prachtig om te zien, werkwillig, makkelijk in de omgang en heeft een sterk gestel. In toenemende mate is de Haflinger rijpaardtypisch gefokt wat de inzet voor de sport alleen maar beter doet uitkomen. Vanuit de beide stamboekverenigingen worden de uiterlijke kenmerken en de beweging van de Haflinger foktechnisch naar een steeds hoger niveau gebracht.

Onze vereniging, De Aangespannen Haflinger, richt zich vooral op het gebruik van de Haflinger en stimuleert de inzet van dit mooie paardje op vele manieren. Recreatief door het organiseren van strand- en bosritten, zowel onder de man als voor de kar en competitief door het organiseren van onderlinge regionale wedstrijden en officiële men-, spring- en dressuurwedstrijden.
Ons bestuur heeft zich tot doel gesteld onze Haflingerfamilie uit te breiden om het gebruik van de Haflinger nog meer te stimuleren en meer nieuwe leden aan onze vereniging te binden. Wij vragen jullie, onze leden, ons daarbij te helpen. Ken je in je omgeving enthousiaste Haflinger bezitters, bijrijders, verzorgmeisjes of ouders en enthousiaste staleigenaren, attendeer ze op het bestaan van onze vereniging en nodig ze uit lid te worden van De Aangespannen Haflinger. Inschrijving kan eenvoudig via het inschrijfformulier te vinden op de website www.deaangespannenhaflinger.nl. Druk zelf het inschrijfformulier af en laat dat met handtekening en al invullen door een enthousiast nieuw lid. Mail zelf dan dit ingevulde inschrijfformulier naar dah.leden.adm@gmail.com. Vanwege de contributiekosten hoeft men het niet te laten. Volwassenen betalen een contributie van € 35,-  en jongeren tot 18 jaar, slechts € 20,- per jaar. De website geeft ook nog een toelichting omtrent het partnerlidmaatschap.

Iedere aanmelding van een nieuw lid wordt beloond met een leuke paardenattentie en degene die de meeste nieuwe leden aanbrengt komt zelfs in aanmerking voor een schitterende statiedeken met het embleem van onze vereniging erop. Bij een gelijk aantal aanmeldingen wordt er geloot. Je kunt op de website volgen hoe succesvol jullie zijn!
Dus beste Haflingervrienden laten we met z’n allen zorgen dat de Haflinger nog meer aan populariteit wint en enthousiasmeer potentiële leden lid te worden van onze vereniging. Vragen of opmerkingen? Weet ons te vinden.

Met vriendelijke groet het bestuur,

Email: dah.leden.adm@gmail.com


Op zaterdag 14 september 2019 werd het 40 jarig bestaan van de vereniging van de Aangespannen Haflinger gevierd in Laag Soeren. Op deze dag werd een clinic gegeven over longeren met dubbele lijnen en een menclinic.
Tijdens de lunch werd gezellig bijgepraat en 's middags was er een buitenrit op de Veluwezoom.


Te koop aangeboden:

Luxe recreatief rijtuig enkel- of dubbelspan izgst
Kenmerken

Type : Wagonette
Geschikt voor : Paard

Beschrijving

Luxe recreatief rijtuig, koets. Donkergroen. Zeer goed onderhouden en binnen gestald.
Spaakwielen op luchtbanden, voor enkel- of dubbelspan, trommelremmen, evenaar en reservewiel. Een 4 a 6 persoons wagonette type.
De koets staat in Sint-Annaland . Voor meer informatie of bezichtiging; J. de Boer, telefoon: 0166-652373 mobiel: 06-46142917 e-mail : fetsastate@zeelandnet.nl of via een bericht op deze advertentie. Ik verkoop dit omdat ik de hobby wegens mijn hoge leeftijd, heb beëindigd en het paard verkocht. De conditie is zeer goed.

 


Verslag van de Algemene ledenvergadering 2019


Foto-overzicht algemene ledenvergadering 23 maart 2018


Foto-overzicht algemene ledenvergadering 24 maart 2017